• Scherpe prijzen
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Vrijblijvend advies
  • Showroom 1200 m2

Overkapping dichtmaken: deuren, glas of zeil?

Overkapping dichtmaken

Heeft u een overkapping in uw tuin? Eventueel aan huis? Dan is dat op de warme dagen van het jaar natuurlijk heerlijk vertoeven. Of u uw overkapping nu gebruikt als woonkamer om een goed boek te lezen of als extra eetruimte om lekker met vrienden en familie te tafelen, een overkapping is een plek om sowieso lekker onder te genieten. Het nadeel van een overkapping, als deze open is, is dat het in de winter en tijdens minder weer, al snel onhoudbaar wordt om eronder te zitten. In dat geval is een overkapping dichtmaken een uitstekende optie. Hiervoor zijn in grote lijnen drie opties: deuren, glas of zeil. In dit blog gaan we wat dieper op deze 3 opties in. Zo maakt u straks de juiste keuze voor uzelf.

Hulp nodig bij uw keuze? Neem contact op!

Overkapping dichtmaken met deuren

Zodra u uw wanden dicht gaat maken, dient u er natuurlijk altijd een deur bij te betrekken. U moet uw overkapping immers kunnen treden. U heeft echter veel keuze in hoe u deze deuren toepast. Zo kunt u bijvoorbeeld alle zijdes van uw overkapping van wanden voorzien, maar één zijde van een schuifpui. Zo heeft u één kant voor lichtinval én om naar binnen en naar buiten te kunnen. U kunt ook schuifwanden aan één of meerdere zijdes laten plaatsen om deuren en wanden te combineren. Zo kunt u vanaf meerdere kanten uw overkapping in en uit.

overkapping dichtmaken met deuren

Zeil als zijwanden

Wilt u gaan voor een wat meer voordelige, maar net zo effectieve optie? Dan zijn zeilen als zijwanden iets voor u. Zeilen zijn een uitstekende manier om lekker beschut onder een overkapping te zitten zonder al te veel geld eraan uit te geven. Een ander bijkomend voordeel van zeil, is dat u zeil eenvoudig weer oprolt als het bijvoorbeeld mooi weer is. Zo kunt u ook lekker in een fris briesje onder uw overkapping genieten als u dat even wilt. Wordt het weer wat minder? Dan rolt u de zeilen weer gewoon uit. Zo geniet u makkelijk bij elk weertype onder uw overkapping.

overkapping dichtmaken met glas

Overkapping sluiten met glas

Als u uw overkapping wilt afsluiten, wilt u uiteraard wel voldoende lichtinval behouden. Zo kunt u straks optimaal genieten van het zonnetje. En dat terwijl u lekker warm en beschut zit. Glas is hiervoor de ideale manier. Door uw overkapping aan de zijkanten af te sluiten met glazen wanden zorgt u ervoor dat u beschut zit, maar toch voldoende lichtinval behoudt. U kunt hierbij kiezen voor complete glazen wanden. U kunt daarnaast ook kiezen voor wanden met glazen ruiten erin.

Meer informatie van MAN Overkappingen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van overkappingen en de opties voor zijwanden daarvoor? De specialisten van MAN Overkappingen helpen u graag verder. Bel ons op 06 19315499 of stuur een mail naar info@manoverkappingen.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

ACTIE!

overkapping 8x3
AANBIEDINGEN

Bekijk onze vele actie
producten!
Bekijk producten

showroom overkapping
SHOWROOM

Breng een bezoek aan onze showroom van maarliefst
1200 m2
Oranjelaan 45 Rozenburg