• Scherpe prijzen
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Vrijblijvend advies
  • Showroom 1200 m2

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een overkapping

Veelgemaakte fouten bij overkapping maken

Het laten maken van een overkapping is een goed plan als u uw tuin aantrekkelijker wilt maken tot een plek waarin u het hele jaar door kunt relaxen. Veel mensen kiezen daarvoor. Helaas ontdekken ook veel mensen fouten die gemaakt worden tijdens het op maat maken van overkappingen. We informeren u over veelgemaakte fouten die gemaakt worden bij de productie en hoe u ze kunt vermijden. Neem daarom onze waardevolle tips ter harte om ervoor te zorgen dat uw overkapping op maat zonder fouten wordt geleverd en geïnstalleerd.

Hulp nodig bij uw keuze? Neem contact op!

Onvoldoende planning en ontwerp

Een van de meest voorkomende fouten bij het maken van een overkapping op maat is dat men onvoldoende tijd neemt voor het plannen en ontwerpen. Het is essentieel dat er een gedetailleerd plan is waarin rekening gehouden wordt met de afmetingen, de locatie, de materialen en het beoogde gebruik van de overkapping.

fouten bij ontwerp overkapping

Slechte fundering

Een stevige en goed gebouwde fundering is onmisbaar voor het laten maken van een goed functionerende overkapping. Geen fundering of geen goede fundering kan leiden tot verzakking, instabiliteit en uiteindelijk schade aan de overkapping. Zorg ervoor dat je de juiste fundering kiest en deze correct maakt of laat maken.

gebruik goede materialen bij bouwen overkapping

Gebruik van inferieure materialen

Het gebruik van kwaliteitsmaterialen is essentieel voor een duurzame overkapping. Veel mensen maken de fout te bezuinigen op materialen vanwege de kosten, maar dit kan leiden tot problemen op de lange termijn. Investeer in materialen die bestand zijn tegen de weersomstandigheden en die derhalve lang meegaan.

Slechte afwatering

Een goede afwatering is nodig om waterophoping aan de overkapping te voorkomen. Zorg voor het juiste afschot en afvoersysteem om regenwater effectief af te voeren. Zo voorkomt u mogelijke lekkages en andere vochtproblemen.

Geen goede ventilatie

Onvoldoende goede ventilatie kan leiden tot condensatie, schimmelgroei en een muffe lucht onder de overkapping. Zorg ervoor dat u voldoende ventilatieopeningen in het ontwerp opneemt voor een goede luchtcirculatie.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van de dakgoten, het controleren van de bevestigingen en het schilderen of behandelen van het hout, is essentieel om de levensduur van de overkapping te verlengen en problemen te voorkomen. Wij weten dat dit niet bij iedereen goed wordt opgevolgd.

Overkapping van MAN Overkappingen

Wilt u niet een van bovenstaande fouten tegenkomen bij uw overkapping en wilt u ervan verzekerd zijn dat u een kwalitatief goede overkapping in uw tuin krijgt? Of wilt u sowieso meer infomate over overkappingen? Bel ons op 06 19315499 of stuur een mail naar info@manoverkappingen.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

ACTIE!

overkapping 8x3
AANBIEDINGEN

Bekijk onze vele actie
producten!
Bekijk producten

showroom overkapping
SHOWROOM

Breng een bezoek aan onze showroom van maarliefst
1200 m2
Oranjelaan 45 Rozenburg