• Scherpe prijzen
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Vrijblijvend advies
  • Showroom 1200 m2

Overkapping van hout of aluminium: wat is beter?

Overkapping van hout of aluminium kiezen

Een overkapping is altijd een prachtige toevoeging aan elke woning. U kent vast wel iemand die er een heeft, een familielid, een kennis of een collega. Of het nu gaat om een losstaande overkapping of een terrasoverkapping, ook wel een veranda genoemd. Extra leefruimte maakt genieten van de buitenlucht nog veel prettiger. Wilt u ook een overkapping voor bij uw woning? Dan zijn er verschillende keuzes die u moet maken. Eén daarvan is de keuze voor hout of aluminium. Dus, een overkapping van hout of aluminium: wat is beter? In dit blog zet MAN Overkappingen de voordelen van beide op een rijtje.

Hulp nodig bij uw keuze? Neem contact op!

Houten overkapping

Zoals de term al doet vermoeden bestaat het frame van een houten overkapping uit hout. In enkele gevallen is ook het dak van hout. Er zijn verschillende soorten overkappingen van diverse soorten hout. Deze maken we allemaal op maat voor u.

houten overkapping 4x3

Voordelen houten overkapping

Een houten overkapping staat garant voor sfeer, gezelligheid en warmte. Dit soort overkapping past altijd erg goed in een landelijke en klassieke tuin. Wilt u in de toekomst een andere kleur voor uw overkapping? Dan is een houten overkapping perfect. Deze kunt u namelijk eenvoudig overschilderen. Tot slot is een houten overkapping relatief voordelig. Meestal kost een houten overkapping namelijk minder dan een aluminium overkapping.

aluminium overkapping

Aluminium overkapping

Aluminium overkappingen hebben profielen van aluminium en zijn vaak gepoedercoat. Meestal hebben deze overkappingen een standaard RAL-kleur. Vaak zijn de daken van deze overkappingen van polycarbonaat of gehard glas. Bij ons kunt u altijd rekenen op een aluminium overkapping op maat met eventueel toegevoegde screens, schuifwanden en deuren.

Voordelen aluminium overkapping

Een aluminium overkapping past erg goed in een moderne en strakke tuin. Ten eerste is aluminium bijzonder sterk. Een aluminium overkapping kan dus veel hebben. Daarnaast is aluminium ook licht materiaal. Het grootste voordeel van een aluminium overkapping is de erg lange levensduur. Gemiddeld gaat een aluminium overkapping langer dan 30 jaar mee. Aluminium vergt ook nog eens erg weinig onderhoud. Tot slot kan een aluminium overkapping goed tegen hitte en uv-straling.

Meer informatie van MAN Overkappingen

Welke overkapping beter is, hangt dus erg af van uw persoonlijke situatie en smaak. Wilt u meer informatie over overkappingen? Wilt u professioneel advies voor een prefab overkapping op maat? De specialisten van MAN Overkappingen helpen u graag verder. Bel ons op 06 19315499 of stuur een mail naar info@manoverkappingen.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

ACTIE!

overkapping 8x3
AANBIEDINGEN

Bekijk onze vele actie
producten!
Bekijk producten

showroom overkapping
SHOWROOM

Breng een bezoek aan onze showroom van maarliefst
1200 m2
Oranjelaan 45 Rozenburg