• Scherpe prijzen
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Vrijblijvend advies
  • Showroom 1200 m2

Overkapping tegen schuur bouwen? Let hierop!

Waar moet u op letten wanneer u een overkapping tegen een schuur bouwt?

Een overkapping maken is waarschijnlijk niet iets wat u elke dag doet. Daarom geven we u in dit blog een aantal aandachtspunten bij het bouwen van een overkapping tegen een schuur. Dat is namelijk een prima plek voor het plaatsen een overkapping. Waar moet u dus op letten bij het bouwen van een overkapping tegen een schuur? U leest het hieronder.

Hulp nodig bij uw keuze? Neem contact op!

Bouwvergunning?

Controleer bij uw gemeente of u toestemming nodig hebt om een overkapping tegen uw schuur te bouwen. Afhankelijk van de grootte, locatie en functie van de overkapping, kan een bouwvergunning vereist zijn. Het is belangrijk om aan alle wettelijke vereisten te voldoen om mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Bouwtekening van de overkapping aan de schuur maken

Het bouwen van een overkapping begint met een bouwtekening. Hiermee weet u zeker dat u tijdens de bouw niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. U voorkomt hiermee verrassingen op het gebied van maten die niet uitkomen of het ontbreken van onderdelen of materialen.

overkapping tegen schuur aan maken

Functionele doeleinden

Bedenk van tevoren welke functie u de overkapping wilt geven. Wilt u een buitenlounge, een eethoek, een hobbyruimte of gewoon extra opslagruimte creëren? Dit zal invloed hebben op het ontwerp, de grootte en de inrichting van de overkapping.

Houtsoort bepalen voor de overkapping aan schuur

Welke houtsoort wilt u gebruiken voor het bouwen van uw overkapping? Voor de meeste overkappingen wordt Douglas hout gebruikt. Dit hout heeft een mooie rode robuuste uitstraling en is duurzaam in gebruik. Overkappingen van onbehandeld Douglas hout gaan gemiddeld 15 tot 20 jaar mee.

U kunt ook voor geïmpregneerd vurenhout kiezen. Dit hout is geïmpregneerd om houtrot tegen te gaan. Dit geïmpregneerde hout gaat plusminus even lang mee als onbehandeld Douglas hout. Het is een kwestie van smaak om te kiezen voor welk hout u mooier vindt.

overkapping op maat

Dak en waterafvoer

Het dak van de overkapping is een cruciaal element. Zorg ervoor dat het dak zo wordt ontworpen dat water effectief wordt afgevoerd, uiteraard om lekkage te voorkomen. U kunt ook kiezen voor dakgoten en afvoersystemen om het regenwater weg te leiden van de schuur en de overkapping.

Hulp inschakelen

Het bouwen van een overkapping tegen een schuur is niet voor elke doe-het-zelver gesneden koek. Schakel dus eventueel de hulp in van een ervaren doe-het-zelver of van een aannemer of bouwexpert. Dan weet u zeker dat uw overkapping aan uw schuur veilig wordt geplaatst.

Door rekening te houden met bovenstaande overwegingen en zorgvuldig te plannen, kunt u een duurzame en aantrekkelijke overkapping creëren die perfect past bij uw schuur en behoeften.

Overkapping van MAN Overkappingen

Wilt u ervan verzekerd zijn dat u een kwalitatief goede overkapping aan uw schuur krijgt? Of wilt u sowieso meer informatie over overkappingen? Bel ons op 06 19315499 of stuur een mail naar info@manoverkappingen.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

ACTIE!

overkapping 8x3
AANBIEDINGEN

Bekijk onze vele actie
producten!
Bekijk producten

showroom overkapping
SHOWROOM

Breng een bezoek aan onze showroom van maarliefst
1200 m2
Oranjelaan 45 Rozenburg