• Scherpe prijzen
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Vrijblijvend advies
  • Showroom 1200 m2

Overkapping maken: wat heeft u nodig en hoe werkt dat?

In 5 stappen zelf een overkapping maken

Wilt u uw eigen overkapping maken? Ondanks dat hier flink wat tijd in gaat zitten, is het zeker mogelijk! MAN Overkappingen vertelt u hoe u in 5 stappen uw eigen overkapping maakt.

Hulp nodig bij uw keuze? Neem contact op!

1. Plaats de staanders

Een overkapping maken begint met het plaatsen van de staanders. De staanders zijn de verticale palen die in de grond worden gezet. Ze vormen de basis van uw overkapping. Voor het plaatsen van de staanders heeft u een betonpoer nodig. Plaats de betonpoer in een gat van minimaal 40 centimeter diep en laat hem 15 cm boven de grond uitsteken. De betonpoer moet waterpas en stabiel staan. Vul het gat weer met zand.

2. Monteer de dakliggers

Zodra de staanders geplaatst zijn, kunt u de dakliggers monteren om uw eigen overkapping te maken. Begin met de dragende balken om de staanders aan de uiteinden met elkaar te verbinden. Plaats dan de genummerde dakliggers. Dit doet u door aan de uiteinden van de draagbalken een gat te boren, de dakligger te plaatsen en deze vast te schroeven met een lange schroef. Verbind vervolgens met de schoren de dakliggers van de overkapping met de staanders voor een stevige constructie.

3. Plaats zijwanden

Maak nu de zijwanden van de overkapping vast. Plaats de lichtere balken tussen de staanders. Per zijwand zijn er 4 verticale staanders nodig en 2 horizontale liggers. Gebruik bij elke kruisende balk 2 tellerkopschroeven. Om de zijwand van de overkapping te maken, moeten circa 12 balken op elkaar gestapeld worden. Hoeveel balken u nodig heeft, hangt af van de hoogte van uw overkapping.

overkapping op maat

4. Plaats de vloer

Om uw overkapping een luxe uitstraling te geven, plaatst u een vloer van houten vlonderplanken onder de overkapping. Een vloer van vlonderplanken is goed schoon te maken. Ook zorgt deze ervoor dat uw overkapping warmer aanvoelt.

5. Maak het dak dicht

Nu moet u het dak van uw overkapping nog dicht maken. Dit doet u met behulp van het bijgeleverde dakbeschot. Leg de planken in het midden van één van de dakliggers. Schroef het dakbeschot vervolgens met twee schroeven per plank vast. Herhaal dit proces per plank, tot u uw dak volledig bedekt heeft. Uw overkapping is nu klaar!

Overkapping van MAN Overkappingen

Zelf een overkapping maken is erg gemakkelijk met de doe-het-zelfoverkappingen van MAN Overkappingen. Wij leveren de overkapping als zelf te bouwen pakket, waarmee u zelf een sfeervolle toevoeging kunt maken aan uw woning. Natuurlijk kunt u uw overkapping ook door ons laten plaatsen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel voor meer informatie of bij vragen naar 06 19315499. U kunt ook een e-mail sturen naar info@manoverkappingen.nl of het contactformulier invullen.

ACTIE!

overkapping 8x3
AANBIEDINGEN

Bekijk onze vele actie
producten!
Bekijk producten

showroom overkapping
SHOWROOM

Breng een bezoek aan onze showroom van maarliefst
1200 m2
Oranjelaan 45 Rozenburg