• Scherpe prijzen
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Vrijblijvend advies
  • Showroom 1200 m2

Overkapping dichtmaken: wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u de overkapping bij uw woning dichtmaken? U kunt er dan nog meer tijd onder doorbrengen onder vrijwel alle weersomstandigheden. Het dichtmaken van uw overkapping kan dus de perfecte oplossing voor u zijn. Maar wat zijn dan de mogelijkheden? MAN Overkappingen biedt een aantal interessante opties om dat te doen. Elke optie heeft zo zijn voordelen en stijl. U leest er hieronder meer over.

Hulp nodig bij uw keuze? Neem contact op!

Glazen schuifwanden

Een van de meest populaire methodes voor een overkapping dichtmaken is het gebruik van glazen schuifwanden. Een glazen schuifwand heeft het grote voordeel dat het licht doorlaat, waardoor u onder uw dichte overkapping nog altijd kunt genieten van natuurlijk daglicht en vrij zicht op uw tuin. Bovendien biedt glas een chique en moderne uitstraling die bij veel woningstijlen past. Er zijn verschillende soorten glaswanden beschikbaar, van schuifdeuren tot vaste panelen, afhankelijk van je behoefte aan flexibiliteit en het gebruik van de ruimte.

Houten panelen

Voor wie zoekt naar een kosteneffectieve en veelzijdige optie, zijn houten panelen een uitstekende keuze. Deze panelen zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden en zijn relatief eenvoudig te installeren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor louvredeuren. Een louvredeur is een deur met schuin geplaatste horizontale latjes met een kleine open tussenruimte. Deze latjes worden louvres genoemd en zijn naar beneden gericht. De kleine open tussenruimte zorgt voor ventilatie en daarnaast schijnt het daglicht mooi door de openingen. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor u de uitstraling kunt kiezen die het beste past bij uw overkapping en uw tuin.

overkapping 6x.

Houten wanden

Houten wanden geven uw overkapping een natuurlijke en warme uitstraling. Houten wanden van vuren of eiken zijn ideaal voor het creëren van een meer afgesloten en gezellige ruimte, waarin u ook veel privacy heeft. Hout is ook zeer aanpasbaar; het kan geschilderd of behandeld worden om te passen bij de stijl van uw huis en tuin. Houd er wel rekening mee dat hout regelmatig onderhoud vereist om het mooi en functioneel te houden.

Zelf uw dichte overkapping samenstellen

Voor uw overkapping dichtmaken kunt u inspiratie opdoen in onze overkapping configurator. Daar kunt u eenvoudig uw dichte overkapping samenstellen en helemaal naar uw wensen indelen en aanpassen. Wanden, ramen, deuren, steel look modules, glazen schuifwanden, het op kleur spuiten van de constructie en/of andere onderdelen: het is allemaal mogelijk. Uiteraard kunt u uw overkapping ook door ons laten dichtmaken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel voor meer informatie of bij vragen naar 06 19315499. U kunt ook een e-mail sturen naar info@manoverkappingen.nl of het contactformulier invullen.