• Scherpe prijzen
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Vrijblijvend advies
  • Showroom 1200 m2

Heater onder overkapping hangen

Hoe een heater onder een overkapping hangen?

Wilt u graag een heater onder een overkapping hangen om op koude zomeravonden nog lekker buiten te kunnen zitten? En wilt u weten of dit verstandig is, en zo ja, hoe u dat doet? Dan vertellen wij u namens MAN Overkappingen graag in dit blog hoe u het beste een heater onder een houten overkapping kunt plaatsen.

Hulp nodig bij uw keuze? Neem contact op!

Waarom een heater onder een overkapping?

Met het plaatsen van een heater onder de overkapping in uw tuin zorgt er voor dat u in de zomer langer buiten kunt blijven zitten als de omgevingstemperatuur daalt. Ook kunt u op een milde herfst- of winterdag dan gewoon lekker buiten zitten. Veel mensen willen dat graag en daardoor is een heater onder de overkapping bij veel mensen onmisbaar geworden.

heater onder overkapping

Hoe een heater onder een houten overkapping bevestigen?

Het bevestigen van een heater aan een wand of houten plafond van een overkapping is geen enkel probleem. Gebruik daarvoor wel altijd de meegeleverde ophangbeugel. Dan weet u zeker dat de heater genoeg afstand heeft van het plafond en de wand. De speciale ophangbeugel waarborgt voldoende ventilatie en afstand en zorgt er zo voor dat oververhitting niet kan plaatsvinden. Bij het bevestigen van een heater aan een houten plafond of wand, is het wel zeer belangrijk dat het plafond of de wand stevig is bevestigd en de heater door zijn gewicht niet zomaar naar beneden kan komen.

overkapping op maat

Op welke hoogte moet de heater hangen?

Wanneer u een heater voor uw overkapping heeft gekocht, vraagt u zich waarschijnlijk direct af op welke hoogte u de heater moet ophangen. Wij kunnen u vertellen dat de juiste hoogte van de heater onder de overkapping helemaal afhangt van het vermogen van het verwarmingsapparaat. Wij geven u hieronder een overzicht van het vermogen van de heater en de bevestigingshoogte onder de overkapping:

  • 1400-1500 watt (hoogte 210 centimeter)
  • 12000 watt (hoogte 250 centimeter)
  • 13000 watt (hoogte 270 – 300 centimeter)

Wellicht ten overvloede: lees altijd eerst de handleiding van de heater, voordat u hem onder een overkapping gaat ophangen.

Contact met MAN Overkappingen

Wilt u misschien meer weten over het veilig bevestigen van een heater onder uw overkapping? Wij kunnen u er bij MAN Overkappingen uitgebreid over informeren. Neem voor vragen en/of informatie gerust contact met ons op via 06 19315499 of stuur een mail naar info@manoverkappingen.nl. U kunt ook altijd ons contactformulier invullen.

ACTIE!

overkapping 8x3
AANBIEDINGEN

Bekijk onze vele actie
producten!
Bekijk producten

showroom overkapping
SHOWROOM

Breng een bezoek aan onze showroom van maarliefst
1200 m2
Oranjelaan 45 Rozenburg